Workshops Mindfulness

Kennismaking

Ervaar aan den lijve of mindfulness iets voor je is. Naast aandacht voor de achtergrondinformatie over mindfulness, doe je ook enkele eenvoudige oefeningen waardoor je ervaart wat het betekent om in het nu te zijn. Natuurlijk krijg je ook alle info over het trainingsaanbod en is er ruimte om vragen te stellen aan de trainer. De eerste volgende Kennismakingsworkshop Mindfulness is  online op . Aanmelden

Stressvermindering

In deze workshop leer je de verschillen te zien en ervaren tussen de doe-, de stress- en de zijn-modus. Ook het body/mind effect bij stress  komt aan bod. Je gaat enige eenvoudige mindfulnesstechnieken  beoefenen en ervaren hoe je op een andere, gezonde manier kunt om gaan met stress. De workshop is voor beginners en gevorderden in mindfulness. Kijk ook in de agenda voor overige info. 

Voor bedrijven kan deze workshop ook gegeven worden in het kader van ‘’kennismaken met mindfulness’’. 

Wandelen in aandacht

De waan van de dag en een drukke agenda zorgen voor een onophoudelijke stroom van gedachten die gaat over het verleden of de toekomst. Het ’nu’ ervaren we nauwelijks. Een wandelmeditatie brengt ons terug bij het totaal aanwezig zijn, waardoor je de rijkdom van het moment  ervaart. Het voelen van de zon, de wind in je gezicht, het echt luisteren naar een vogel etc. Lopen in aandacht  brengt je helemaal in het nu. Het enige moment dat er is. Zo wandelen maakt dat je ‘wortel schiet’, stevigheid voelt en….. het maakt blij! We wandelen in stilte. Deze workshop kan overal gegeven worden. Wil je ens iets anders doen met je collega's? Ik neem je graag mee naar het Blotenvoetenpad te Twello. 

Tijdens het wandelen maakt je lichaam endorfine en serotonine aan. Deze hormonen zorgen ervoor dat je een blij en ontspannen gevoel krijgt. Daardoor daalt het stresshormoon cortisol. Ook angstige en depressieve gevoelens kunnen hierdoor afnemen. Kortom, het maakt je blijer, rustiger en minder gestrest. Waardoor je met een open en neutrale geest beter in staat bent om aanwezig te zijn in het moment waardoor je meer opmerkt en geniet van wat er is.Door te wandelen stimuleer je ook de samenwerking tussen de linker en de rechter hersenhelft. Het logische en analytische deel van de linkerkant wordt aangevuld met het intuïtieve en creatieve deel van de rechterkant. Doordat de geest kalm wordt, meer in harmonie komt, krijg je soms tijdens de wandelen mooize inzichten of ingevingen.  

Compassie

Je ervaart dat compassie altijd beschikbaar is als een vermogen dat in jou is verankerd. Zelfcompassie is een basis voor een gelukkig leven. Door deze beoefening versterk je je hartskwaliteiten. Je wordt zachter en milder.  Compassie kun je toepassen ook op de momenten dat we moeilijkheden en stress op het werk ervaren, ons afgewezen voelen, met fysieke beperkingen geconfronteerd worden etc. Zelfcompassie, mezelf aanvaarden ondanks kritiek, hapiness is our true nature en compassie en mededogen beoefenen zijn de titels van de verschillende workshops. 

Stiltedag

Tijdens een stiltedag ervaar je de heilzame werking van niet praten, niet(s) doen, niet reageren etc. Je ervaart meer en meer de stilte in jezelf. Je zintuigen gaan open waardoor je de momenten intens ervaart, wat een enorm gevoel van rust, van vrede  teweeg kan brengen. Een stiltedag helpt je om de beoefening van aandacht op te frissen en te verdiepen. Zitmeditaties worden afgewisseld met loopmeditatie en eenvoudige yoga. Halverwege de dag maken we in stilte gebruik van een vegetarische lunch. Deze dag is voor iedereen die enige ervaring heeft met meditatie en/of yoga. In samenwerking met de trainers van mindfulnesscentrum Deventer organiseert Yogica een paar maal per jaar een stiltedag. Stiltedagen  worden op dit moment niet geagendeerd.  Zie ook de Agenda . Aanmelden/info